selamat datang

KEDAI BUKU PERINTIS PUTRA PERDANA

perjalananku

tertarik dengansalah satu bentuk rekaaan bentuk rumah di taman mini jakarta.
aku tertarik dengan permandangan ini.seekor kera dilatih untuk mencari sesuap nasi untuk tuannya.kera ini mengikut tone gendang yang dipalu.dan dia tahu apa yang mesti dilakukan.permandangan boleh anda lihat di.........kampung daun merupakan satu perkampungan restoren bertingkat disepanjang panorama air terjun.sejuk mata memandang.tenang hati.dan makanannya agak aduhai.kos makanannya sama direstaurant 4 bintang disini.

permandangan sepanjang perjalanan keretapi dari bandung ke jakarta selama 3 jam.petak petak tanaman padi dilereng bukit.cantek dan indah sekali.
inilah group kami.salah satu keluarga kehilangan 3 passpot sbb dicuri oleh sendeket group yang menyamar sebagai pembeli di jakarta.Mangga dua.berhati hati.jakarta ialah bandar yang begitu terdesak dengan keperluan penduduknya 27 juta...bayangkan.
pokok yang masih berupaya hidup dikawasan gunung berapi.adakah aku seteguh ini.inilah percaturan hidup.meneruskan dan pasrah hidup atau.........
terjun saja dalam kawah yang masih aktif ini.lihat bagaimana ekonomi boleh hidup di lereng2 gunung2 berapi ini.satu tempat perlancungan di takuban perahu.ada lagenda cinta tersingkap disebaleknya.kisah anak yang mencintai ibunya sendiri...lantaran kecantekan ibunya...saya ingin mendalami cerita ini..saya akan cari ...

tangkuban perahu.sejuk .dari permandangan atas gunung merapi.


tankuban perahu.lihat makanannya .menyelerakan.tetapi diluar pengemis membelanjakan 30 sen sehari untuk hidup..
sesudah kenyang tiba tiba aku jadi rindu.objek yang ku susun ialah wajah2 kerinduanku........

penat berjalan.tak sabar aku ingin pulang kepangkuan keluargaku.inilah kali pertama aku meninggalkan mereka selama 6 hari..rasanya aku memang tak mampu meninggalkan mereka mereka lebih dari itu.dunia ku sebenarnya untuk mereka.perjalanan ini sebenarnya lebih meninsafkan.Dan sebenarnya aku lebih tenang sekarang.ada beberapa perkara yang tidak boleh aku perjelaskan disini tentang hakikat ketenangan itu sendiri..Category:

1 comments:

D'ROS BOUTIQUE said...

ape makne kaut tuh>??

Post a Comment